FLORIS AND THE FLAMES

Vurige muziek met een veelzijdig karakter.

Vier artiesten met dezelfde passie… én haarkleur!

 

“Wat een brille, wat een talenten”

VRT NU, na het optreden van Floris and the Flames bij De Ideale Wereld op Canvas.

 

CANTINE THEATER DORPLEIN

Vanwege de coronapandemie is dit concert uitgesteld naar een andere datum. We houden u op de hoogte.

 

DE BAND

Vurige muziek met een veelzijdig karakter. Vier artiesten met dezelfde passie… én haarkleur!
Floris Willem (viool), Gert Peeten (piano, gitaar, elektronica), Dries Peeten (basgitaar) en Simon Schrooten (drums, percussie) volgden een klassieke opleiding en maken uitstappen naar andere genres. Daardoor is hun sound eigenzinnig, virtuoos en eclectisch. Naast eigen composities brengt Floris and the Flames originele herwerkingen van klassieke meesterwerken (Bach, Vivaldi, Paganini, Glass...), mede gearrangeerd door bevriend componist Laurent Beeckmans. Floris and the Flames tast de grenzen af tussen verschillende stijlen: klassiek, folk, pop, rock, jazz, latin….

 

De band was onder meer te gast in BOZAR te Brussel (Henry Le Boeufzaal), bij het televisieprogramma De Ideale Wereld op Canvas, tijdens het Festival d'Uzerche in Frankrijk, het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt en de Zomeravonden (B-Classic) in Bokrijk. Daarnaast spelen ze ook regelmatig in Culturele Centra over heel Vlaanderen. Floris and the Flames werd opgemerkt door de media: onder andere La Libre Belgique en Guido magazine maakten een portret. Met hun energieke optredens, zowel in intieme settings als op grote podia, zetten ze de luisteraars in vuur en vlam en hopen ze de wereld iets ro(o)skleuriger te maken.

 

 

DE MUZIKANTEN         

Floris Willem (°1993, Kaulille) won onder andere het prestigieuze vioolconcours Prix Vieuxtemps (2015) en is een van de meest veelbelovende Belgische muzikanten van zijn generatie. Na zijn studies aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth in Brussel bekwaamt Floris zich aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Met de band Floris and the Flames wil hij de grenzen tussen klassieke muziek en andere stijlen doorbreken en een breder publiek aanspreken.    

 

Gert Peeten (°1996, Overpelt) was laureaat in onder andere de gerenommeerde muziekwedstrijden Belfius Classics (2014) en het Prinses Christina Concours (2016). Hij studeerde klassieke gitaar (bij Raphaella Smits) en piano aan de LUCA School of Arts Campus Lemmens(instituut) in Leuven, waar hij in 2019 afstudeerde als Master in de Muziek. Bij Floris and the Flames is Gert de multitasker: naast de combinatie piano/gitaar zorgt hij ook voor extra kleuring met elektronica en opnames.

 

Dries Peeten (°1994, Overpelt) maakt samen met zijn broer Gert al jaren muziek in verschillende bands (RiveR of StoneS en Shoosh trio). Hij studeerde beeldende kunsten aan de Kunstacademie Noord-Limburg en behaalde verschillende prijzen met zijn werk (Lions Vredesposterwedstrijd, Royal Talen(t)s, Kunstbende...). In Floris and the Flames is hij niet alleen verantwoordelijk voor de groovy baslijnen, maar ook voor het logo, het artwork en de video-editing. Daarnaast werkt Dries als zelfstandig kinesist, wat te zien is aan zijn ergonomische swingbewegingen.

 

Simon Schrooten (°1998, Overpelt) studeerde slagwerk aan de Kunstacademie Noord-Limburg en is (freelance) percussionist in verschillende orkesten, waaronder Koninklijke Fanfare Kempenbloei Achel (wereldkampioen concert-afdeling 2009, 2013 en 2017 op het WMC Kerkrade). Dit combineert Simon met zijn studies Taal- en Letterkunde aan de KU Leuven.

 

Links

Facebook

YouTube

Instagram

Website